Domáci telový peeling

By Unknown - decembra 23, 2013

Telový peeling si príliš často doma nedoprajem. Keď si na to však nájdem čas, preferujem domáci telový peeling miesto tých kupovaných. Viem, čo všetko som tam pridala a oproti kupovaným prípravkom je vôňa tohto telového peelingu neporovnateľná. Rozvonia nielen Vás, ale aj celú kúpeľňu :-)



Čo budete potrebovať?

- trstinový (hnedý) cukor
- citrón
- pomaranč
- med


Prečo práve tieto zložky?
Hnedý trstinový cukor obsahuje prírodné AHA kyseliny a účinne odstraňuje odumreté kožné bunky, čistí a vyhladzuje pokožku. Hnedý cukor tiež zbaví pokožku odumretých buniek, póry očistí od všetkých nečistôt, mastnoty a vlastne čohokoľvek, čo by vám mohlo spôsobiť nepekné škvrny na pokožke.
Unavená a napätá pokožka opäť získa žiarivý vzhľad pomocou citrónu. Zaujímavosťou je, že citrón dokáže pomôcť rovnako mastnej a aj suchej pokožke. Vďaka citrónu sa aj akné lieči rýchlejšie..
Med je prirodzene antibakteriálny, tak ako hnedý cukor zlepší stav vašich pórov a pokožku vyživí dostatočne, aby vás nezaskočili vyrážky. Navyše pôsobí omladzujúco, upokojuje a vyživuje pleť.
Šťava z pomaranča má hydratačné účinky a odmasťuje pleť.


Postup?
Všetko zmiešajte dokopy a poriadne zamiešajte. Čo sa týka množstva, tak všetko pridávam "od oka". Preto pre istotu pripájam aj fotku konzistencie (ja som dala polovicu toho sáčku trstinového cukru, celý citrón, trochu pomarančovej šťavy a dve lyžičky medu). Hotový peeling dávam ešte na 2-3 hodinky do chladničky a až potom ho použijem. Toto množstvo mi stačilo na celé telo a aj masku na tvár som si spravila. Nanáša a používa sa ako klasický peeling, čiže masírujete, masírujete a masírujete. Po použití je pleť úplne úžasná :-)



Používate telový peeling? Radšej domáci alebo kupovaný?

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov