Základy môjho šatníka..

By Unknown - februára 13, 2014

Už dlhšie som nepridala žiadny článok zameraný na oblečenie, tak som sa to rozhodla napraviť. Tentokrát by som Vám chcela priblížiť, aké základné kusy musí môj šatník obsahovať, aby som ho mohla nazývať šatníkom. :-) Pre začiatok je dobré podotknúť, že milujem oblečenie, ktoré je využiteľné na viac spôsobov. Áno, samozrejme mám aj kusy, ktoré skoro vôbec nenosím a nie sú všestranne využiteľné. Napríklad nejaké tie plesové šatičky. Takýchto vecí sa však snažím nakupovať pomenej, čo sa mi zatiaľ darí (priateľ by mi v tejto časti oponoval, že moja definícia výrazu "nakupovať menej" sa ani zďaleka nepodobá tej jeho definícií :-))... Tak poďme teda na to!

Nebojte sa, toto môj šatník skutočne (bohužiaľ) nie je. No nebolo by pekné mať ho? :-)) (Zdroj:google.com)


1. Tielka, tielká, tielká (a občas aj tričká s krátkym rukávom)
Možno to pre Vás nie je úplný základ šatníka, ale pre mňa áno. Samozrejme jednofarebné (aspoň v mojom prípade), pretože vďaka jednofarebnosti ich dokážem dať k hocičomu a stále to vyzerá "primerane". K rifliam, k sukni aj ku kostýmu. Mám ich vo všetkých farbách dúhy a neviem si predstaviť, že by som ich nemala :-)
Obzvlášť zbožňujem tie od H&M, málokedy si tielka kupujem inde. Vždy skôr striehnem, či náhodou nezaradili ďalšie farby :-)





2. Sukňa áčkového strihu
Podobne ako pri tielkach je toto v mojom šatníku stálica. Keď si vyberiete vhodnú farbu, dĺžku a materiál, môžete ju nosiť rovnako s teniskami ako s lodičkami a sakom. Vlastním ich vo svojom šatníku viac, väčšinou jednofarebné alebo s nejakým jemným vzorom.. :-)





3. Dobre padnúce slim rifle
O tom, ako ľahko sa kombinujú pekne padnúce rifle a na koľko rôznych spôsobov sa dajú nosiť asi hovoriť nemusím :-)




4. Čierne lodičky
Klasika, ktorá sa dá nosiť na neskutočne veľa spôsobov. Ja osobne skôr preferujem matné čierne lodičky, ale mám vo svojej "zbierke" aj čierne lesklé lodičky. A samozrejme ešte kopec lodičiek v ďalších farbách :-)



5. Spodné prádlo
Aj veci, ktoré "oko" nevidí, by sa mali príjemne nosiť. Preto je pre mňa základom šatníka aj dobre padnúca kvalitná spodná bielizeň. No povedzte, koľké z Vás by vyšli z domu bez podprsenky či nohavičiek? Proste je to taký nepísaný základ, ktorý občas veľa žien "nerieši". Minule som čítala prieskum, že skoro 70% žien nosí nesprávnu veľkosť či strih podprsenky. To je už na zamyslenie... :-)



6. Kabát
Na chladné dlhé dni je samozrejmé potrebné mať dobre ušitý nadčasový kabát. Farba v tomto prípade až tak veľmi nerozhoduje, skôr sa jedná o strih, ktorý nemôže byť záležitosťou na jednu sezónu (ak teda nechcete po jednej zime kupovať nový kabát či vyzerať "staromódne").




7. Svetrík
Pekný farebný svetrík na doplnenie mojej kombinácie sukne s tielkom či riflí. :-) Nezáleží, či bude na gombíky, či bez nich. Aj keď som si dala predsavzatie, že budem dopĺňať do skrine skôr svetríky na gombíky, pretože ich mám menej :-)




8. Kabelka
V poslednej dobe som sa rozhodla investovať skôr do kvalitnejších a prepracovanejší kúskov. Už som tak trochu vyrástla z obdobia nakupovania lacných kabeliek. Tým nechcem povedať, že si kupujem drahé značkové kabelky. Skôr sa snažím nájsť nejaký kompromis :-) V poslednej dobe som sa dosť zamilovala do značky Marc Picard a rada u nich nakupujem (väčšinou v outlete - Parndorf alebo Voderady). Majú veľmi kvalitné kabelky (aspoň tie, ktoré od nich mám ja) a nie sú zase až tak drahé. Naposledy som si od nich kupovala kabelku za nejakých 40€ a teraz mám vyhliadnutú jednu veľkú krémovú za 50€. Čo nie je taká tragédia a sú to veľmi nadčasové kúsky, ktoré toho aj veľa vydržia :-)




Zdroj všetkých obrázkov v článku: google.com
Samozrejme to nie je ani zďaleka všetko, chýbali by mi aj telové lodičky, viac kabeliek, šperky, čiernych nohavíc, blúzok, šiat, sák... Ale bez tohto všetkého by som sa obišla ľahšie ako bez vecí, ktoré som uviedla v mojom "základe šatníka" :-)


Čo tvorí základ Vášho šatníka? Preferujete pri nejakých typoch oblečenie či doplnkov aj určité značky (ako ja pri kabelkách)?

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Základom môjho šatníka sú určite šaty, tak na leto ako aj na zimu, to skrátka musí byť, potom je to nesmrteľná a vždy elegantná kombinácia bielej blúzky a čiernej sukne, na zimu je potrebný nejaký svetrík, tielka a tričká tiež nesmú chýba, ak je navyše tielko čipkované tak sa dá fakt skvelo využiť aj na slávnostnejšie príležitosti. Rifle to je už snáď jasné, pevne verím, že každá žena má svojom šatníku aspoň jedny poriadne. Nesmiem zabudnúť ani na sako. Z doplnkov to u mňa najviac istia náušnice a náhrdelníky či retiazky, začala som si však zvykať už aj na náramky. No a čierne lodičky to je tiež povinná výbava. O spodnom prádle už ani nehovorím, najviac ma baví nakupovať čipkované spodné prádlo, napr. pod takou priehľadnejšou blúzkou to fakt dobre vyznie. Ja sa pri nakupovaní neriadim nejakou značkou, skrátka čo ma zaujme, to si kúpim, je jedno, v akom obchode to je.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť