Opäť raz o Ladyboxe..

By Unknown - apríla 20, 2014

Pôvodne som o tomto Ladyboxe ani písať nechcela. Predsa len už sa podľa mňa vcelku dosť o Ladyboxe popísalo na iných blogoch. Ako každý mesiac boli aj tento reakcie rôzne. Niekto si sťažoval na nepomer v rôznych verziách, niekto si sťažoval na to, že bol vydaný neskoro, niekto na to, že neobsahoval krabičku, niekto... Zrýchlime to, sťažností bolo vcelku dosť. Predtým, ako mi niekto okomentuje článok komentárom typu "tebe sa hovorí, ty máš hauschku", tak si prosím prečítajte tento článok. Pretože z tej hauschky teda určite nie som nejako "odviazaná", možno by som dokonca radšej prijala inú verziu LB... :-)
Ešte predtým, ako sa pustím do samotného článku, Vám chcem povedať, prečo teda nakoniec píšem o marcovom eko/bio Ladyboxe. Nechcem písať o tom, čo tam bolo, ale o tom, ako sa mi produkty pozdávali a pozdávajú s odstupom času a otestované... :-)

Ako som písala vyššie, celkom dosť sťažností bolo na chýbajúcu krabičku. Tentokrát totiž Ladybox prišiel len v kartónovej krabičke a aj samotný popis výrobkov bol na recyklovateľnom papieri. Určite oceňujem tento zámer. Sčasti aj kvôli tomu, že keď sa rozhodneme/rozhodnete používať eko, bio a neviem ešte akú kozmetiku, tak to znamená, že sa o seba a planétu staráte a nie je Vám všetko ukradnuté. Čiže si dávate pozor aj na to, čo jete, či recyklujete a pod. Aspoň podľa mňa, nakoľko mám zlozvyk typu "Keď do niečoho ísť, tak naplno" :-) Preto rozumiem zmýšľaniu LB týmu, ktorí marcový boxík poňali celý ako eco friendly.



Keď som otvorila krabičku, čakalo ma kopec výrobkov prírodnej kozmetiky. Nevyhľadávam takéto "zdravé" kozmetické prípravky, ale práve kvôli tomu som sa rozhodla objednať si tento LB. Vyskúšať sa má všetko! Zastávam názor, že všetko môže byť so správnou mierou zdraviu prospešné, resp. neškodlivé. Stačí sa zamyslieť, koľko takých vĺn ako je bio už tu bolo. Napríklad aj taká kombucha, ktorú všetci svojho času doma pomaly pestovali upadla do zabudnutia, pretože sa polemizovalo o jej účinkoch. Teraz sa zase pomaly začína písať o opaku, o jej blahodárnych účinkoch. Čo sa týka sóje, tiež tu bolo kopec fám o jej škodlivosti či neškodlivosti. To isté sa týka rôznych doplnkov výživy, ktoré z dlhodobého hľadiska častokrát nie sú testované. Preto si nemyslím, že je všetko "čiernobiele", ale že je to skôr o odtieňoch šedej (nie, nemyslím tú knihu). Netvrdím, že takéto tvrdenie je 100% správne, ale je to môj názor. Preto aj v kozmetických produktoch zostávam niekde na hrane, v šedej zóne. Vyhovuje mi produkt, tak ho používam aj napriek zloženiu. :-) Ale určite sa chcem vyznať aj v týchto eko/bio produktoch, preto som sa rozhodla vyskúšať ich práve vďaka LB. Za čo som LB neskutočne vďačná, pretože mix výrobkov bol nakombinovaný podľa mňa dokonale.. Ale už koniec so zdržovaním, posledná fotka otvoreného boxíku a hop šup na samotný obsah :-)


YVES ROCHER - Hydratačná micelárna voda
Toto je jediný z produktov, s ktorým som mala už čo-to dočinenie pred Ladyboxom. Zbožňujem odličovacie mlieko od Yves Rocher z tejto rady (článku tu), a preto som neodolala ani micelárnej vode. Na tú však toľko chvály už mať nemôžem. Krásne vonia, ale úprimne mi príde, že tak trochu nič nerobí. Presnejšie, že jej účinky sú sotva poznateľné.. Navyše sa oproti mlieku rýchlejšie míňala, nakoľko som jej na obyčajné odlíčenie či čistenie musela použiť podstatne viac ako odličovacieho mlieka. Pleť mi nezlepšovala, na druhú stranu však ani nezhoršovala. Neviem čo viac dodať. Celá som z nej taká nejaká rozpačitá... :-)



DR. HAUSCHKA - Pleťové čistiace mlieko 
Hviezda celého Ladyboxu a zároveň sa kvôli nemu začali viesť najväčšie spory. Úprimne, tiež som bola veľmi zvedavá. Ale asi by som ho s odstupom času kľudne vymenila za inú verziu LB. Musím oceniť samotné balenie, ktoré vyzerá primerane cene. Sklenené so zlatých vrchom, určite oceňujem možno zavretia pumpičky. Na cesty je to skvelé.. Používam ho skoro denne už mesiac a musím sa teda priznať, že na tú vôňu som si ešte nezvykla. Vonia po bylinkách (strašne známych, ale neviem povedať, čo to je), ale tá vôňa mi vôbec nie je príjemná. Prírodné vône mi väčšinou nevadia, takže asi pôjde len o túto konkrétnu kombináciu. Pokúšam sa teda k tomu nevoňať.. :-) Za mesiac som minule tak 1/5 celého prípravku, čo je asi celkom dobrá štatistika. Pri denno-dennom odličovaní by mi tak mal vydržať približne 5 mesiacov. Malým problém jej možno to, že sa prípravok strašne rýchlo vstrebáva (či už do pokožky alebo do vatového tampóna), takže musím byť veeeeľmi rýchla. Odličuje ale vcelku dobre, oči mi nedráždi, póry neupcháva. Nie je to však žiaden zázrak, ako by mnohí povedali. Je to obyčajné odličovacie mlieko za podľa mňa premrštenú cenu. Navyše vzhľadom na to, že som sa v poslednej dobe zamilovala do mokrého odličovania, tak všetky tieto suché odličovania mi prídu strašne pomalé a neefektívne. Ako som písala vyššie, tak som používala odličovacie mlieko od Yves Rocher a asi pri ňom aj zostanem. Odličovanie s ním trvá trochu kratšie, stojí ešte menej ako polovicu ceny Dr.Hauschka a vonia mi omnoho príjemnejšie.



KIVVI - Denný krém s maliníkovým olejom a výťažkom z jablka
Jedna vec mi vadí na väčšine prípravkov, ktoré ponúkajú slovenské či české eshopy a obchody. Napíšu, že je krém z jablka, ale v skutočnosti je výťažok z jablka na skoro poslednom mieste. Pritom kokosový olej či výťažok je hneď na druhom mieste v zložení produktu (áno, hovorím o tomto konkrétnom kréme). Keď si kúpim kórejský jablkový krém, tak je na jednom z prvých troch miest jablková šťava či jablková voda alebo niečo podobné, s čím sa spája názov výrobku..
Bola to len vzorka, čiže som sa tým "namazala" len raz od čela až po výstrih. Krém mal vcelku príjemnú vôňu, rýchlo sa vstrebával, pleť mi po tom jednom použití nezhoršil.. Môžem napísať len svoje prvé dojmy, nakoľko si tento produkt určite nehodlám v budúcnosti kupovať... ;-)


URBAN VEDA - Facial Wash
Tá vôňa! Mám krém pre mastnú pleť a tá mentolovo-eukalyptusová, mierne tea tree vôňa. Celé zle. Chápem, že tieto zložky sú jedny z najlepších na problematickú pleť. Ale zároveň nechápem, prečo by si mal dávať niečo takéto na tvár. Mentol patrí do tic tacov, do krémov na nohy, ale nie na tvár. Problémom však je ešte ten studený pocit na pleti po umytí.  Keď však pominiem túto vôňu a zimu na tvári, gél je celkom dobrý. Veľmi sa mi páči balenie, ktoré je jemné a neutrálne, zároveň však zaujímavé. Páči sa mi aj konzistencia, ktorá je gélová a dobre sa rozotiera. Stačí ho len málo a dobre vyčistí pleť. Za mňa by dostal veľké odporúčanie, nebyť tej vône a chladu... Hold som asi náročná, ale ak to nevadí Vám, tak sa po ňom určite poobzerajte..




URBAN VEDA - Purifying Day Cream
Našťastie nevonia až tak prenikavo ako facial wash, ale aj tak tam ten mentol je. Ale je to niečo ako vôňa Dr.Hauschky zmiešaná s facial wash od Urban Veda. Čiže tiež nie podľa môjho gusta (vravím, že som náročná!). :-) Čo sa týka vlastností, tak som bola vcelku spokojná. Pleť nevysušoval, ako je to zvykom pri väčšine prípravkov na mastnú pleť, ale ani neupchával póry. Pleť zanecháva s trochu chladivým pocitom, ale je to menej cítiť. Som s ním opäť veľmi spokojná a odporúčam poobzerať sa po ňom rovnako ako po gély. Opäť musím pochváliť balenie.. Kým však budem aspoň trochu cítiť, tak si ho bohužiaľ nekúpim :-) Určite sa však porozhliadnem po ponuke Urban Veda, nakoľko dva produkty od nich v LB boli veľmi kvalitné a účinné. 




LAVERA - Univerzálny krém
Darovala som ďalej, takže nemôžem nejako dopodrobna rozpytvávať, aký bol. Jediné, čo som bola schopná "otestovať", bola vôňa. Voňal asi najkrajšie zo všetkých produktov v marcovom LB. Krásna jemná vôňa.. Keby som mala suchú pokožku nechala by som si ho, ale bohužiaľ nemám ani len ruky suché :-)



SALCURA - Antiac Daily Face Wash
Vôňa kvetov, konečne niečo, čo pekne vonia. Gél má čistiť hĺbkovo, ale to sa bohužiaľ predsa len po jednom použití posúdiť nedá. Je však vďaka tomu vhodný na čierne bodky a akné. Má mierne gélovú konzistenciu, pri nanášaní začal trochu peniť. Po vyčistení zostala pleť krásne hebká a voňavá ešte dlhú chvíľu. Určite sa bližšie pozriem aj na ponuku tejto značky, minimálne na tento čistiaci gél mám už celkom veľký zálusk..

WELEDA - Skľudňujúce telové mlieko
Opäť začnem vôňou, pretože tá je pri všetkých týchto výrobkoch v marcovom LB asi najväčším odpudzovacím faktorom. Toto mlieko pre zmenu vonia po droždí. A chce niekto voňať po droždí? Neviem ako vy, ale ja teda nie.. Celkom dlho sa toto mlieko vstrebáva, pokožku však hydratuje celkom dobre. Vzhľadom na to, že v LB bola len vzorka, nemôžem Vám nič bližšie povedať o dlhodobejších účinkoch.


Musím povedať, že veľká časť produktov bola určite dobrá a páčila sa mi. Najväčším problémom v mojom prípade bola hlavne vôňa niektorých produktov. Pre niekoho je to možno hlúposť, ale ak mám niečo používať denne, nech to nevonia vôbec alebo nech to vonia pekne :-) Chcem sa vo svojom živote obklopovať príjemnými vecami, vôňami a produktami a keď to môžem ovplyvniť, tak to rada ovplyvním... Som však rada, že sa ku mne dostali značky, o ktorých som doteraz ani nepočula (napríklad Antiac) a mám tak príležitosť si o nich a ich produktoch zistiť niečo bližšie. Za mňa teda (aj napriek niektorým vôňam) má tento boxík veľkú jednotku. Dokonca až takú veľkú, že som si objednala aj aprílové vydanie. :-)


Čo hovoríte Vy na marcový Ladybox a všeobecne eko/bio/vegan kozmetiku?

  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Mě přišel úplně stejný box jako tobě :) Taky už sepisuju článek, akorát čekám až vyzkouším zmíněného Hauschku, vůbec jsem ho neznala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Potom určite hoď link, rada si prečítam, ako kozmetika z boxu sadla niekomu inému :-)

      Odstrániť
  2. Suché odličovanie? Veď sa to používa na mokrú tvár a musí sa umyť nie?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Za suché odličovanie (podľa toho, čo som nedávno čítala) je považované odličovanie odličovacím mliekom a vatovými tampónmi. Čiže viac-menej nepotrebuješ vodu. Za mokré odličovanie sú považované všetky odličovacie oleje, balzámy apod., ku ktorým musíš pridať vodu a potom ich zmyť.. Písala som o jednom "mokrom" odličovači asi dva články dozadu... :-)

      Odstrániť
  3. Veď práve preto som to písala, že sa Hauschka sa nemá používať s vatovým tampónom, ale na mokrú tvár a potom umyť

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aha, už sa chápeme :-))) ..áno, bolo to písané na tom papieriku, čo bol pribalený, že sa to má používať s vodou... S tým, že len oči sa mali odličovať vatovým tampónom (čiže "nasucho")... Ale skúšala som tú hauschku na mokro a prišlo mi, že to odličuje ešte horšie ako keď si to dám na tampón ako odličovacie mlieko...A keďže si odličujem oči aj tak hauschkou, tak si "sucho" odličujem aj pleť (keď používam hauschku) :-)

      Ale ďakujem za pripomienku, zabudla som to pripísať do článku.. A tým, že to používam len na sucho, tak som úplne zabudla, že to odporúčajú používať "na mokro" :-) Tebe to "na mokro" vyhovuje?

      Odstrániť
  4. ahoj,vdaka za clanok....k tomu hauschkovi,mne celkom sadol...na mokru tvar si to nagebrím,potom vsetok bordel stiahnem dole navlhcenym tamponom,mne da pekne dole aj make-up a plet mi ostane jemna a hlavne sa mi po nom nelepi tvar,to ozaj neznasam...ale aj salcura ma nadchla.

    OdpovedaťOdstrániť