TAG / Love tag

By Unknown - februára 02, 2014

Ako som Vám spomínala pri vyhlasovaní víťaza giveaway, rozhodla som sa sviatok lásky a článok k nemu poňať trochu inak. Možno trochu osobnejšie :-) Každopádne Vám nebudem radiť, kam máte na Valentína ísť alebo čo kúpiť svojmu priateľovi/priateľke. Aj keď niečo veľmi podobné pripravujem tiež :-) Kým to však pripravím, rozhodla som sa vytvoriť svoj prvý tag. Vlastný. Taký, aký nikde inde zatiaľ nenájdete :-) Poďme teda na to...


1. Kedy si sa prvýkrát zamilovala?
Moja prvá platonická láska (trvajúca pár dní) prebehla asi niekedy v 8. alebo 9. ročníku základnej školy. Bolo veľmi krásne vedieť sa behom pár hodín zamilovať a užívať si "bezstarostné" vodenie za ručičky, romantické smsky a básničky.. :-) Čo sa týka vážnejších lások, ktoré nejakú tú chvíľu trvajú, tak takých som mala viac. Preto si myslím, že niečo ako jediná, pravá láska neexistuje. Keď jedna láska nevyjde, neznamená to, že na Vás niekde nečaká ďalšia. :-)

2. Si práve teraz zamilovaná?
Áno, už nejakú chvíľu som zamilovaná a šťastná vo vzťahu.. :-) 


3. Čo pre teba znamená slovo láska?
Láska podľa mňa prestáva byť láskou práve vtedy, keď sa niekto začne zaoberať jej významom :-) Láska je úžasný pocit, tak isto ako je skvelý pocit byť milovaný. Všetky tie romantické gestá, úsmevy chvíle... Znamená to však, že do určitej miery strácame svoju logiku, samostatnosť či úsudok. Aspoň na nejaký čas. Na druhú stranu však láska stojí za všetok ten risk aj možné sklamanie, už len kvôli tým všetkým okamihom, ktoré strávite s milovaným človekom.. :-)

4. Mala si niekedy zlomené srdce?
Párkrát áno. A ako vidíte (či skôr čítate), tak som sa cez to preniesla a teraz som šťastne zamilovaná už viac ako rok a pol :-)


5. Čo je podľa teba "tajomstvo úspechu", čo sa lásky týka?
Musíte nájsť niekoho, do koho budete zamilované a kto bude milovať Vás, s kým budete mať veľa spoločného a budete chcieť tráviť čas rovnako. Je to dobrý základ na vzťah, ale vo vzťahu prichádzajú ďalšie "výzvy", musíte sa naučiť robiť kompromisy, ale zase vedieť vyjadriť aj svoj názor. A podstatné je asi aj to, nesústrediť sa len na to, že ste zamilované. Nemôžete zabúdať na svojich kamarátov, koníčky, kariéru... :-) Myslím si, že vlastne tajomstvom úspechu je vyváženosť a dopĺňanie toho druhého - "jing a jang".
Preto si myslím, že občas "len" samotná láska nestačí. Zamilovať sa predsa viete do človeka, ktorý je na opačnej strane zemegule, do človeka, s ktorým nemáte nič spoločné, do človeka, ktorý Vás "len" priťahuje.. Viete si však predstaviť vzťah a budúcnosť s takýmto človekom? Ja nie. Preto už nejakú dobu pre mňa láska ide ruku v ruke s porozumením, spoločnými záujmami a cieľmi, s dôverou.. :-)


6. Najromantickejšie gesto, ktoré pre teba kedy niekto urobil?
Nerátam ruže, večere, spoločné víkendy... Asi najromantickejšie bolo, keď som bola 200 kilometrov ďaleko od mojej lásky a on mi pripravil pekné prekvapenie. Prišiel za mnou celých tých 200 kilometrov kvôli pár hodinám navyše so mnou. Celú dobu som o tom nevedela, len som ho potom uvidela prichádzať. Taký princ na bielom koni.. :-)


7. Najromantickejšie gesto, ktoré si kedy ty pre niekoho urobila?
Pekné šaty, príjemná hudba a sviečky do tvaru veľkého srdca s nápisom "I love you" (skutočne som na to potrebovala veľa sviečok). Samozrejme všetko "potajomky". :-)

8. Ideálne strávený Valentín?
Tento sviatok neoslavujem :-) Zastávam názor, že láska sa má prejavovať pri každej možnej príležitosti, nielen keď to niekto viacmenej očakáva :-) Preto si na Valentína nedávame s priateľom darčeky, nechystáme sa nikde von ani na večeru.. Lásku si prejavujeme stále, nie len 14.2. :-) Preto je pre mňa ideálne strávený večer (nie Valentín!), keď môžem zaspávať v náručí človeka, ktorého milujem.

9. Najobľúbenejšia pesnička o láske?
Je to L.O.V.E. od Nat King Cole. Neviem si pomôcť, proste milujem ten refrén:
"L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore"



10. Najobľúbenejší romantický film/seriál?
Mám ich viac a ťažko si viem vybrať len jeden:
- PS: I love you (PS: Milujem ťa)
- Tristan and Isolda - neviem, či to zaradiť medzi filmy alebo príbehy, ale ten koniec ma skutočne dojal..
- The Notebook (Zápisník jednej lásky)
- Pretty Woman
- Sex and the City (seriál aj film :-))

11. Najobľúbenejšia báseň alebo príbeh o láske?
Už na základnej škole som si zamilovala báseň Básnik a žena od Smreka. A doteraz si pamätám niektoré pasáže naspamäť :-) Čo sa týka príbehov či ďalších básní, tak Rómeo a Júlia či Tristan a Isolda patria medzi moje obľúbené..

Zdroj všetkých obrázkov: google.com
Čo sa týka samotného tagu, ktorý som vymyslela, budem rada, ak si ho kľudne požičiate a zodpoviete u seba na blogu (určite mi potom napíšte link do komentárov, rada si Vaše odpovede prečítam). Ak budete chcieť uviesť ako zdroj môj blog, budem rada, ale nútiť Vás nebudem :-)


Budem rada, ak tiež odpoviete aspoň na jednu otázku do komentárov :-)

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Veľmi pekný tag :) A tvoje odpovede sa mi skutočne páčili! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V blízkých dnech zveřejním tento tag i na mém blogu - už ho mám téměř komplet, stačí jen doplnit obrázky ;-) Líbí se mi ten nápad :)
    SpaceSusi´s blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne ďakujem, už sa teším, keď si prečítam odpovede :-)

      Odstrániť
    2. http://spacesusi.blogspot.sk/2014/02/love-tag.html :)

      Odstrániť
  3. Krásy Tag! :) Určite uverejním na mojom blogu, ďakujem za nápad :)
    http://thefreegirlinthewideworld.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť