SKÚŠAM: Essence Lash Princess Mascara + Essence Eyeliner Pen

By Unknown - novembra 03, 2014

Už pri vyhlásení giveaway som Vám ďakovala za Vaše pripomienky a tipy, čo by ste najradšej na blogu videli. Písali ste si aj o recenzie na lacnejšie značky bežne dostupné v drogériách. Skvelé je, že ešte asi pred mesiacom (možno dvoma?) som si kúpila riasenku a linky, ktoré spadajú presne do tejto kategórie. A bonus navyše? Za tú cenu sa to skutočne oplatí...


Nepatrím medzi ľudí, ktorí majú nádherné dlhé riasy. S dobrou riasenkou z nich viem dostať pomerne krásne riasy. Zatiaľ to však dokázali len približne tri riasenky:

- YSL, Faux Cils Mascara - bohužiaľ veľmi rýchlo vyschla a už tak dobrá nebola ani zďaleka
- Benefit, They´re real - úžas nad úžas! Len som si skoro párkrát tou tvrdou plastovou kefkou vypichla oko.. :-)
- Etude House, Lash Perm 3 Step Volume Mascara - krásne dlhé riasy, ale trvá to s ňou dosť dlho

Potom sú riasenky, ktoré len trochu vedia poukázať na to, že vôbec mám nejaké riasy. Presne do takejto kategórie podľa mojich očakávaní mala spadať aj táto riasenka od Essence. Úprimne, kupovala som si ju kvôli obalu a kvôli tomu, že k nej boli linky.. :-) Cena tejto sady totiž bola 3,59€ a presne toľko stojí len samotná riasenka. Ak by ste mali záujem, dá sa táto sada stále zohnať v eshope mel.sk.


Písala som už vyššie, že sa mi zapáčilo balenie. Áno, som blázon do krásnych obalov a kupujem si tieto krásne výrobky aj keď mám pochybnosti o ich funkčnosti. Väčšinou si svoju obsesiu roztomilými obalmi dostatočne vybijem pri ázijskej kozmetike, ale občas je niečo v drogérií proste taaaaaak nádherné, že to musím mať! :-) Táto riasenka je čierna a má na sebe vzory v koralovej farbe. Tie sú na vrchnáku aj vystúpené a gumené, preto sa Vám riasenka pri manipulácii ani náhodou nepošmikne zlým smerom. To mi samo o sebe príde dosť praktické. A kto by navyše nemal rád princezné a nechcel mať "princeznovské" riasy? :-)


Čo sa týka farby, tak tá je čiernočierna a taká aj zostane po celý deň. Vďaka štetinám na kefke sa veľmi dobre riasenka nanáša na riasy, spodné aj horné, aj do kútiku oka. Manipuluje sa s ňou podľa mňa veľmi ľahko a vďaka dlhším a kratším štetinám viete nanášať rôzne množstvo riasenky podľa potreby.


A samozrejme, čo všetkých najviac zaujíma - výsledky. Riasenka sa behom dňa nerozmazáva ani neobtláča pod obočie. Samozrejme, že riasy večer nevyzerajú rovnako skvele a natočene ako ráno, ale to snáď pri žiadnej riasenke (aspoň som takú ešte v rukách nedržala). Oči mi nedráždi a ani ma z nej večer nebolia, ale je pravda, že nemám príliš extra precitlivené oči. Odličuje sa dobre, ale skôr vodeodolným alebo olejovým odličovačom, mlieko ani mokré odličovanie na ňu príliš nezaberalo. Pre mňa je to veľké prekvapenie a určite náhodne skúsim aj v budúcnosti riasenky od lacnejších značiek... :-)

Ako som už písala, k riasenke boli aj linky. Nakoľko mám odskúšané a overené linky od Miss Sporty, na ktoré nedám dopustiť, tak som sa lacnejších liniek nebála. Jediné, čo príliš nemusím sú linky vo fixe. Zatiaľ som vyskúšala nejaké tuším od Astoru alebo Maybelline (proste trošku drahšia drogérková značka) a prišlo mi, že celkom dosť ťahajú viečko. Som zvyknutá na štetček, kde si naberiete koľko farby potrebujete a jemne ťaháte po viečku. Fixy sú (boli) podľa môjho názoru drastickejšie. Túto však musím pochváliť, kĺže sa po viečko celkom ľahko, neťahá ho a dá sa s ňou vykúzliť aj tenká linka. Stále to síce nie je ako pri štetčeku, ale lepšie ako u drahších kolegýň.


Neviem, či je to zámer alebo len moje linky sú pokazené, ale po zložení vrchu mi na linkách zostane plastová krytka ako môžete vidieť na fotkách nižšie. Chápem, prečo tam je, ale podľa mňa to bolo myslené tak, aby bola nalepená vo vrchnáku. Je to praktickejšie a jednoduchšie, čiže neviem zhodnotiť, či je to vada len mojich liniek alebo všetkých...



Linky na oku behom dňa držia ako pribité. Vôbec sa nezotierajú a aj večer ich musím dávať dole vodeodolným odličovačom, inak by som sa ich asi tak ľahko nezbavila. Jediné, čo som si všimla je, že behom dňa strácajú svoju intenzitu a k večeru je z čiernej skôr tmavošedá. Nie je to však pre mňa dostatočný dôvod, aby som na ne zanevrela.. Vzhľadom na cenu sú to určite príjemné linky a ako som už písala vyššie, podľa mňa omnoho kvalitnejšie ako ich drahšie kolegyne.. (musím pozrieť, od akého výrobcu som presne mala tie linky, ale som momentálne mimo svojho bytu kvôli rekonštrukcií a veľká časť mojej kozmetiky je tam zapečatená v jednej izbe a zahádzaná nábytkom.. :-))


Ak to mám celé nejako zhodnotiť, tak určite odporúčam tento set vyskúšať. Už len preto, že keby Vám nahodou nesadla riasenka, máte vždy linky (a opačne), čo sa za cenu 3,59€ určite oplatí.
Ja osobne som oboma výrobkami príjemne prekvapená a len ma to utvrdzuje v názore, že na cene pri kozmetike nemusí vždy záležať a lacnejšie produkty ľahko predbehnú aj tie 2-3násobne drahé. 


Aký lacnejší výrobok Vás v poslednej dobe prekvapil svojou kvalitou (oproti drahším značkám)?

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Řasenka má velice zajímavý kartáček :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Řasenku jsem nezkoušela, nezaujala mne, ale ty linky vypadají báječně. Mám všeobecně s linky ve fixu problém, že se mi většinou rozmazávají a brzo vyschnou. Ale když píšeš, že tyhle drží skvěle, tak je vyzkouším.

    Maru UltimateChic

    OdpovedaťOdstrániť