Cien - prepadák či hviezda?

By Unknown - mája 05, 2014

Keď som bola v sobotu v Lidli, zhodou okolností som si zobrala leták (bežne si ich neberiem). Pri bližšej prehliadke letáku som našla, že okrem prípravkov na autá, z ktorých mal obrovskú radosť môj priateľ, budú mať aj kozmetiku. O kozmetike značky Cien som už videla zopár recenzií a videí, všetci vychvaľovali ich telové maslá aj riasenky. Dnes (v pondelok!) približne o 7:15 som už vchádzala do Lidlu a tešila som sa, že konečne vyskúšam ospevované. Dekoratívka a telové maslá od Cien nie sú v bežnej ponuke a tak sa v predajni objavia tak raz za 2-3 mesiace.. 
Túto recenziu zatiaľ berte prosím ako "prvé stretnutie" s produktami, určite časom aktualizujem recenziu na podrobnejšiu, keď všetko odskúšam. V Lidli to však zoženiete teraz, preto pridávam takúto "mini" rýchlu recenziu pred podrobným odskúšaním. :-)


Samozrejme som si pred samotným nákup niečo málo prečítala, aby som nemusela kupovať všetko a potom to vyhadzovať. Našla som však recenzie len na make-up a riasenku, kde riasenka bola vraj účinná, ale smrdela a make-up bol veľmi biedny, smrdel, nekryl dobre..Navyše make-up nepoužívam. Preto som sa rozhodla, že sa zameriam na laky a rúže na pery. A samozrejme som musela mať vychvaľovaný body butter. Keď som prišla do Lidlu, všetko mali pekne usporiadané v regáliku a ešte pomerne plné (bola som tam fakt skoro práve kvôli tomu, že sa vraj kozmetika aj masielká rýchlo vypredajú :-)) Za týmto stojanom bol poukladaný ešte jeden rovnaký.. 



A tak som vyberala, prezerala a pozerala. Bohužiaľ nemajú k ničom tester a kozmetika je balená ešte aj vo fólií. Čiže som vyberala podľa farieb na obale a intuície. Vo väčšine sa intuícia trafila...


Nebojte, toto nie je zďaleka všetko, ale je to jediná "skupinová" fotka, ktorú som pridávala na môj instagram.. Okrem tohto som kúpila sprchový gél s klasického sortimentu a sprchový "exotický" gél, ktorý je v ponuke len teraz.. a ešte som trochu neskôr prikúpila ďalší rúž a lak, ale vezmime to pekne postupne..

CIEN - BODY BUTTER , cocoa, 400 ml, 3,99€


Vychvaľované telové maslo. Donedávna som sa nemazala vôbec, ale ladybox s ich telovým jogurtom ma hold zmenili. Milujem, keď ešte dlho po nakrémovaní moja pokožka krásne vonia. Cien ponúka toto maslo v trochu vôňach - kokos, mango a cocoa. Keďže kokosový "jogurt" od Fennelu mám ešte poloplný doma a mango sa mi na telové maslo nehodí, bola voľba jasná. Ale v konečnom dôsledku som asi mala vsadiť na kokosovú klasiku. Vôňa kakaa je totiž podľa mňa divne chemická. Skúsila som sa s ním len v rýchlosti namazať a ešte 2-3 hodiny som ho zo seba cítila. Dobre sa rozotiera, rýchlo sa vstrebáva a hydratuje pre mňa akurát. Nemám však extra suchú ani suchú pokožku, preto môžem toto maslo odporúčiť hlavne tým, ktoré netrápi takýto typ pokožky. Páči sa mi aj extra veľké balenie (400 ml mi dá zabrať :-)) a aj vzhľad balenia. Už sa teším, keď ho miniem a skúsim si doňho spraviť našlahané domáce maslo, na ktoré som našla recept tu

Za mňa je to taký priemer. Neurazí, ale ani nešokuje...  :-)





CIEN - DESTINATION BARBADOS, Shower Body & Hair Gel, 300 ml, do 1€ (tuším 0,89€, ale nie som si istá)


Tak toto dobrá kúpa nebola. Stála som v rade na pokladňu a tam zrazu asi 6 rôznych druhov týchto exotických sprcháčov. Samozrejme, že už sa mi voňať nič nechcelo a vzala som prvý, čo mi udrel do očí. Keďže ma kamarátka nakazila milovaním kokosu, tak som samozrejme siahla po tom kokosovom. Teda po tom, čo sa tak tváril. Príliš kokosovo podľa mňa nevonia, skôr chemicky ovocne. Konzistencia je gélová a trochu redšia, na akú som zvyknutá. Ale na druhú stranu, minie sa.. :-) 






CIEN - SHOWER CREAM, mango, 300 ml, do 2€ (tuším okolo 1,6€?)


Tiež som ho zatiaľ neskúšala a určite recenziu ešte aktualizujem. Vonia však nádherne po mangu, nebol drahý, tak som zvedavá, aký bude.. Zatiaľ teda len swatche a ďalšie fotky :-)




CIEN - rúž na pery, 23 Sweet Kisses, 1,99€


Keďže ma v poslednej dobe uchvátila rúžonaperymánia, tak som samozrejme rúže značky CIEN nemohla vynechať. A musím povedať, že celkom prekvapili. Vzhľadom na to, že neboli dostupné testery, tak som si vyberala pocitom. Bohužiaľ práve pri odtieni 23 sa mi to nepodarilo. Je to taká bledá červená. Na perách pôsobí veľmi prirodzene a je zaujímavá, ale nie tak, že by kričala. Ráno som si ju dala na pery a 3 hodiny vydržala bez problému, 4.hodinu som jedla a to už rúž neprežil :-) Čo sa týka balenia, je dosť plastové, ale nie je to taká katastrofa. Samotný rúž je trochu špicatejší a ploštejší, ako som u rúžov zvyknutá. Navyše po úplnom stočení špička "trčí" z balenia.. 



Prekvapilo ma však, že krásne hydratuje a vôbec nevysušuje pery. Len je potrebné dať na tie pery pomerne hrubú vrstvu. Má konzistenciu niečoho medzi balzámom na pery a rúžom a bohužiaľ tento odtieň má pigmentáciu bližšie k tomu balzámu (biednu). Keď však zvážim cenu a všetky ďalšie kvality či zápory, tak určite stojí minimálne za pohľad.. ;-)



 

CIEN - rúž na pery, 22 Paradise, 1,99€


Láska na prvý pohľad pri swatchovaní. V obchode som si povedala niečo typu "áá, tak niečo do fialova vyskúšam". Pri swatchovaní to už bola len jedna myšlienka: "Milujem ho!". Ak to náhodou číta môj priateľ (občas to čítava, aby ma potešil - a aby vedel, či ho spomínam :-)), tak má silnú konkurenciu v podobe tohto rúžu. Fialových rúžov v rôznych odtieňov mám celkom dosť, ale tento ich všetky strčil do vrecka. Čo sa týka balenia a podobne je rovnaké ako pri odtieni 23, ale náplň je už podľa mňa diametrálne odlišná. Príde mi, akoby tieto dva rúže mali rozdielnu kvalitu. Zatiaľ čo pri 22 som musela prejsť viackrát, aby rúž získal na intenzite, tu stačil jeden ťah a nádherná fialová s odleskami bola na svete... :-)




CIEN - lak na nechty, neon coral, 10 ml, 1,99€


Skúšala som si lakovať nechty iným odtieňom, takže zatiaľ len fotky a pochvala dobrého štetčeka (všetky laky majú rovnaký). Bližšie recenzovanie doplním po dôkladnom odskúšaní :-)





CIEN - lak na nechty, frenchlook rose, 10 ml, 1,99€


Taktiež doplním neskôr bližšie informácie, ale je to taká krásna bledá staroružová. Musím sa však priznať, že som zatiaľ nikde podobnú farbu nenašla... :-)



No a keďže som sa do lakov a rúžov zamilovala, tak po ceste zo školy som sa zastavila v Lidli znovu a dokúpila som ešte ďalší lak a rúž. A keďže sú naprosto dokonalé (asi najdokonalejšie), tak som rada, že som sa tam zastavila znova.


CIEN - lak na nechty, 11 purple dream, 10 ml, 1,99€
Tento lak som už aj skúšala. Síce "vonia" asi ako všetky laky, ale jeho farba je úžasná. Niečo medzi tmavofialovou a vínovočervenou (bordeaux?). Záleží, či sa naň pozeráte v tieni alebo na slnku, lebo dokáže hádzať krásne odlesky. So stetčekom sa manipulovalo úplne úžasne aj napriek tomu, že je pomerne veľký. A čo ma prekvapilo najviac, je asi dĺžka schnutia. Stačili dve vrstvy a lak skvele kryl. A aj napriek dvom vrstvám som ho mala tak do 10 minút úplne suchý. Väčšina lakov mi schne pomerne dlho, keď dám hneď po sebe dve vrstvy.. Ak mám niečo označiť za prekvapenie dňa, tak je to tento lak.






A nakoniec aj swatch, v skutočnosti je trochu tmavší a temnejší.. ;-)


CIEN - rúž na pery, 11 purple dream, 1,99€


Dobre, priznávam, že na tejto fotke môže vyzerať úplne šialene tmavo. Ale keď sa pozriete nižšie na swatch, nie je to zďaleka taká katastrofa. Je to taktiež ukážková temná farba. Ak niekedy budem robiť nejaký vampire tutorial alebo niečo podobné, tak toto je presne tá farba, ktorá mi do toho sedí. Na bežné nosenie mi taktiež nepríde príliš tmavá a skvele dopĺňa nechty v rovnakom odtieni. Výdrž? Mám ju zatiaľ dve hodiny, pijem celú dobu a síce sa rúž odtlačil, ale na perách vyzerá nedotknuto.. :-)



Musím sa Vám priznať, že ma táto kozmetika veľmi prekvapila. Úprimne som čakala, že si kúpim nejaké výrobky a zostanú mi ležať v šuflíku, kým ich nevyhodím alebo nerozdám. Čítala som čiastkové recenzie a tie mi prišli vcelku rozpačité, ale je pravda, že neboli zamerané na rúže či laky. A práve tie u mňa na plnej čiare bodujú a vyzdvihujú túto značku. Musím určite oceniť, že ste k veľkej časti lakov vedeli kúpiť rúž v rovnakom odtieni. V mojich očiach hold značka Cien, čo sa kozmetiky týka, celkom hviezdi a prekvapuje.. Jediná škoda je, že nemajú tieto výrobky aj v bežnej ponuke.. 


Skúšali ste nejaké výrobky od značky Cien? Ako ste s nimi spokojné?

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Tělové máslo bych chtěla vyzkoušet :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť