Vianočná edícia - Random Photos & Tips

By Unknown - decembra 11, 2014

Ahojte!

Ja viem, že som Vám sľubovala na facebookových stránkach článok už včera, ale.. včera bol konečne po dlhom a ťažkom období večer, kedy som nemusela nič robiť, nikam ísť a na nič sa nepripravovať. Ozdobila som stromček a s dobrou knižkou (na tému môjho obľubeného seriálu) a šálkou horúcej čokolády s marshmallow som si sadla pred vianočný stromček. Ťažká pohoda, čo si budeme klamať.. :-) 
Tomuto môjmu krásnemu rozpoloženiu predchádzali ešte aj vianočné nákupy. V Gate som si kúpila nádherný červený vianočný sveter (15,95€?) a ponožky (0,95€?), ktoré môžete vidieť dole na fotke. Zároveň som si kúpila aj tričko s nápisom Tom Boy, môj priateľ je Tomáš, tak mi to z nejakého dôvodu prišlo vtipné. Až neskôr som sa dočítala (vzdelávame sa stále, všakže), že "tomboy" je žena/dievča, ktorá sa oblieka do panského štýlu a užíva si pánske aktivity a zábavu. Vzhľadom na to, že jazdím na motorke, mám rada poker, whisky a cigary (občas), tak som prišla na to, že som si to tričko vlastne nekúpila úplne "od veci". Hold sa na mne asi podpísalo, že som vyrastala prevažne medzi troma bratrancami a kooopcom kamarátov... Ale poďme späť k pointe - vianočné dekorácie v mojom byte!

Čím iným začať pri vianočných dekoráciách, ak nie vianočným stromčekom? :-) Ten môj je teda z Kauflandu, čo som Vám už písala a bol zlacnený na 39,99€ (pôvodná cena bola myslím 54,90€) asi pred tromi týždňami. Kvalita je za danú cenu skvelá. Pri výbere umelého vianočného stromčeka som obehala dosť obchodov, kde ich predávajú a dosť som si o tom aj načítala. Rozdiely v ihličí, farba, druh stromu, skladanie... Je to celkom veda :-) Stromčeky za 150€ a viac už napríklad majú reálne sfarbenie, kvalitnejšie ihličie a niektoré napríklad aj skutočné šišky. Keďže nie som až taký veľký blázon (zatiaľ), tak som chcela len nejaký priemerný stromček, do cca. 50-60€, aspoň 2 metre vysoký a nie úplne lacno vyzerajúci. To všetko som nakoniec objavila ešte pod cenu pri tomto stromčeku. Má reálnejšie ihličie, veľa vetvičiek a ľahko sa skladá (je z 3 kusov). A má 210 cm! Ideálne.. :-)


Čo sa týka samotných svetielok, tak tie som tento rok kupovala tiež. Chcela som kvalitnejšie svetielka a tak som si kúpila 5 m svetielok v predajni Krásne Vianoce v Euroveii. Stále asi 17,90€, majú viac svietiacich režímov a krásnu teplú žltú farbu. Lenže 5 metrov je samozrejme na tak veľký stromček málo! Preto som nakoniec šla do Pepca, kde som si kúpila 2x5 metrové obyčajné svetielka bez rôznych režímov svietenia - 1ks/2,49€. A tie drahé skončili na čele postele v spálni. :-) V Pepcu som kúpila ešte aj ďalšie vianočné ozdoby a myslela som, že ma s nimi priateľ už poženie niekam. Prekvapivo, bol z nich nadšený asi rovnako ako ja :-) Prvé boli dva vláčiky - jeden zelený a jeden červený. Červený som bohužiaľ zabudla odfotiť, ale vyzerá úplne rovnako ako ten zelený.


Ďalšie dve ozdoby boli strieborný jeleň a strieborný trblietavý vtáčik (hrdlička?)



V predajni Krásne Vianoce som si ešte prikúpila nejaké "obyčajné" (stále 0,99€/ks, takže nazývať ich obyčajné nie je úplne vhodné) lesklé zelené a matné červené gule. Tie asi uvidíte aj na fotke vianočného stromčeka. Ale kúpila som tam ešte niečo viac skvelé a dokonalé. Santa Clausa na motorke s nápisom Merry Christmas! Okrem toho, že je to úplne skvelé, je to zároveň moja najdrahšia vianočná ozdoba - 7,90€/ks.


Na stromčeku nemôže chýbať ani niečo "staré". Takže tam máme ozdobu, ktorú si pamätá môj drahý ešte zo svojho detstva, keď to jeho babička vešala na stromček..


Aj keď sú vyššie spomenuté ozdoby pomerne výrazné samy o sebe, tak podľa mňa sa to na tak veľkom stromčeku vzájomne neprebíja a pekne stromčeku pristanú. Ako skonštatoval môj priateľ - jeho tajomstvo pekného vianočného stromčeka je v tom, nechať to celé na mne :-))) Okrem vianočného stromčeka mám samozrejme aj ďalšie dekorácie. Na poličke nad televízou mám napríklad toto všetko. Nepamätám si, odkiaľ sú všetky veci, ale snehuliak je z Tesca (kde majú veeeľké zľavy na vianočné dekorácie), dózy sú z Tchiba, svietniky z Kiku..


Na okne mám zase takéto dekorácie. Stromček je z Tesca a sobík v kvetináči z Krásne Vianoce. Podľa priateľa sobík vyzerá ako čert. Neviem, kde to nabral :-)



Zatiaľ poslednou dekoráciou, ktorú Vám ukážem, sú dekorácie na mojom stole. Sviečku som zabudla odfotiť, ale aspoň vianočné servítky a vianočné prestieranie. Prestieranie je z Lidlu a neuveriteľne ma potešilo, keď som ho tam našla (posledný kus), pretože ostatné už tak pekné neboli.. :-)


PS: Nabudúce sa môžete tešiť na článok (možno video) s receptom na vianočnú horúcu čokoládu s marshmallow a na recept mojej babičky na domáci vaječný likér. :-)


Ako sa chystáte na Vianoce Vy? Už máte byt plný vianočných dekorácií?

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Já se zrovna dnes chystám na vánoční úklid skříně :-). Bohužel žádné vánoční dekorace nemám

    OdpovedaťOdstrániť