Britský chic s kolekciou Check & Tweed od Catrice

By Unknown - októbra 01, 2014

Od úplne prvej zmienky o tejto kolekcii som vedela, že ju proste musím mať. Síce som ešte vtedy nevedela, či po ňu budem musieť ísť do Rakúska alebo si ju kúpim aj v Bratislave, ale zamilovala som sa do nej. Vždy som mala obrovskú slabosť pre britskú módu aj pre britské kozmetické produkty (už len tie ich balenia vyzerajú dokonale a vtipne!)... Keď som sa na veľké sklamania český blogeriek dozvedela, že síce limitovaná edícia v Čechách nebude, ale na Slovensku áno, mohla som oslavovať. Ku kolekcii sa dostanem aj bez výletu k susedom.. :-)

Štýl v ktorom je kolekcia uvedená, je dokonalý! Od farieb, vzorov až po modelky a prepracovanie balení. Stojan samotný sa mi už tak veľmi nepáčil, ale predsa len ide o tie výrobky. Čakala som už od polovičky septembra, ale až dnes sa dostala limitovaná edícia konečne do dm drogérií. A minimálne paletky sa zjavne predávajú skvele, pretože som si brala poslednú v prevedení C02. :-)


Celá kolekcia obsahuje 5 rôznych lakov na nechty, 3 rúže, 2 paletky očných tieňov, rozjasňujúci púder a fixačný gél na obočie. A verte mi, že vybrať si len "pár" vecí je dosť ťažké, keďže všetky sú podľa mňa "must have".


Priznám sa, odolala som zatiaľ "len" 3 lakom na nechty, jednej paletke a dvom rúžom, zbytok kolekcie už mám doma. Ale po letmom vyskúšaní si nie som istá, či sa náhodou nezastavím ešte aj po druhú paletku či nejaký ďalší rúž... :-) A nebola by som to snáď ja, keby som si z prebiehajúcich Catrice výpredajov nevybrala aj niečo ďalšie..


Laky na nechty
zľava: 002 - England´s Rose, 001 - London Calling, 42 - Nickel Minaj
2,59€ za laky z kolekcie Check&Tweed, 1,29€ za lak v odtieni 42

Pôvodne som si chcela kúpiť len prvý z lakov. Potom ma však očarila aj tmavá petrolejová farba. A keďže som už držala v ruke paletku očných tieňov a zapáčil sa mi ten vzor na nej, dokúpila som si aj strieborný. Ten síce nebol z limitovanej edície Check&Tweed, ale bol zase v 50% zľave. No nekúpte to! Keďže som si v poslednej dobe zamilovala gel laky od Essence, teším sa, kedy skúsim na nechtíky nakresliť aj vzor z tejto kolekcie od Catrice a vydrží mi dlhšie ako obyčajný lak.. Normálne ľutujem, že práve včera som si robila nové nechty a nemôžem sa do toho pustiť hneď. :-)


Rúž na pery
C01 - Queen´s BEAUTea Time
4,19€

Podľa mňa je to najkrajší rúž z celej kolekcie. Jediné, čo ma prekvapilo, že to nie je klasický rúž. Aj napriek fotkám som očakávala, že bude trošku väčší a širší. Na druhú stranu sa s ním takto veľmi dobre pracuje. Navyše pigmentácia je úplne neuveriteľná. Raz prejdete a bohate to stačí. Balenie je krásne matné s lesklým vzorom navrchu.



Rozjasňujúci púder
C01 - Flagg the Union Jack
4,69€

V kolekcii je dostupný len v jednej možnej variante. Bledé časti sú obyčajný púder a tie tmavšie vzorované sú rozjasňujúcou časťou púdru. Viete, že nepatrím medzi najbledšie typy, ale aj napriek tomu mi púder skvele sadol.




Paletka očných tieňov
C02 - Town of Crown
4,69€

Tak presne tento vzor ma inšpiroval ku kúpe lakov na nechty. A vlastne aj k zamilovaniu sa do paletky. To, že keď som ju otvorila, čakali ma aj skvelé tiene bol už len bonus..


Paletka je celá papierová a samotné tiene ešte boli zakryté fóliou. Musím sa priznať, že zapečeným tieňom som príliš na chuť ešte neprišla, ale táto paletka ma asi naučí opaku. Pigmentácia aj práca s tieňmi je totižto skvelá.


Vlastne jediné, čo ma odrádza od kúpy druhej paletky je to, že mi vlastne dva tiene prídu skoro totožné. Čo je neuveriteľná škoda, rada by som skúsila aj druhú paletku, ale mať dvakrát to isté kvôli dvom iným tieňom ma príliš neláka..


Fixačný gél na obočie
3,49€

Donedávna som môjmu obočiu venovala starostlivosť len v podobe jeho vytrhávania. A keďže som už zaradila do makeup rutiny aj ceruzku na obočie a kefku, fixačný gél bol pre mňa ďalším krokom. Neviem, či som si vybrala správny (ani podľa čoho by som si ho mala vyberať), ale rada by som videla rozdiel a vedela odpovedať na všetky otázky. Tak uvidíme, opäť moje KQ (kozmetické IQ) vzrastie... :-)



Očne tiene Liquid Metal
060 - Petrol Pan
2,09€

No a posledný kúsok, ktorý tiež nie je z kolekcie Check&Tweed, ale za to vo výpredaji sa objavil. A to hneď s 50% zľavou a v úžasnej petrolejovej farbe.


Balenie Catrice sa podľa mňa čoraz viac "zluxusňuje". Plast je veľmi kvalitný a nebojím sa, že by sa mi tak skoro zničil. Pigmentácia tieňov je niečo dokonalé a to iste aj ich farba.


No a nakoniec swatche na svetle a v tieni. Bola to láska na prvý pohľad a skutočne ma prekvapuje, že Catrice výpredaje obsahujú väčšinou tak krásne a využiteľné očné tiene.




Plánujete si kúpiť niečo z novej kolekcie Catrice Check&Tweed alebo z Catrice výpredajov?

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Ta kolekce je krásná, škoda, že u nás tato kolekce nebude. Moc se mi líbily ty zapečené oční stíny, paletka je fakt pěkná. I ten rozjasňovač je moc hezký. Značku Catrice mám ráda, mají fakt super věci - zrovna máme na blogu recenzi na jejich fixy na oči.

    Maru UltimateChic

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Robila som s paletkou baked eyeshadows líčenie, je úplne dokonalá <3
    natalihnat

    OdpovedaťOdstrániť