Patrí čierna na tvár?

By Unknown - júla 18, 2014

Ak ma sledujete na Facebooku, určite ste si všimli, že sa pokúšam o reorganizáciu (či skôr organizáciu) blogu. Rada by som tu zaviedla nejaký "rád", ktorý mi tu trochu chýba. Podarilo sa mi spísať si všetky nápady na články, roztriediť fotografie a už zostáva len stanovenie nejakého harmonogramu článkov. Od pondelka teda tak rôzne budem skúšať, prispievať a budem dúfať, že zmeny povedú k väčšej činnosti a k zaujímavosti blogu. :-) Mám pripravený kopec zaujímavých článkov a aj recenzií. Chcem Vám predstaviť v najbližších týždňoch značky, o ktorých sa v ČR a na Slovensku ešte príliš nepíše. Rada by som do konca leta zverejnila aj svoje prvé video (ktoré ešte ani nemám natočené a ešte ani nemám urovnané, o čom presne bude).. No bude toho veľa, čo chystám. A aby ma neopustila motivácia a chuť, na úvodnú stranu môjho organizačného zápisníku k blogu som si poznačila jedno motto. Dokonca som si po milión rokoch kúpila pastelky, aby som sa v plánovaní ľahšie zorientovala.. :-)


Aby však tento článok nebol len tak "o ničom", tak som sa rozhodla pridať aj krátku recenziu. Recenziu na produkt, ktorý som prvýkrát vyskúšala niekedy pred trištvrte rokom a už som si ho medzitým aj dokúpila. Je to podľa mňa produkt, ktorý je tak "fotogenický", že ho veľká časť blogeriek aspoň raz vyskúšala. A už Vás ďalej nebudem napínať - jedná sa o čiernu pleťovú masku od firmy Pilaten. Táto značka patrí do koncernu Missha, ktorý by Vám mohol hovoriť už niečo viac. Missha sa už v súčasnosti totižto predáva aj na Slovensku aj v Čechách a má kopec zaujímavých výrobkov. Konkrétne táto maska je však pre mňa veľkým otáznikom. Niekedy ju milujem, inokedy mám pocit, že zase nič moc nerobí.

Masku si objednávam z ebayu a presne tam som ju aj objavila. Keď som však potom hľadala nejaké recenzie, okrem blogov som našla aj kopec odkazov na zľavové portáli, kde ich vo veľkom ponúkajú za viacnásobok skutočnej ceny. Keďže 10 takýchto sáčkov (6ml) ma vyjde menej ako keby som mala jedno 60 ml veľké balenie, takže prvý aj druhý krát som si objednávala práve tieto sáčky. Jeden sáčok mi akurát vyjde v hrubšej vrstve na tvár. Popis je však na týchto sáčkoch, hmm, biedny.. Ak teda nepatríte k tomu malému percentu, ktoré si to dokáže prečítať.. :-)



Masku treba nanášať v hrubšej vrstve, aby ste ju potom vedeli ľahko dať dole a aby sa netrhala. Vonia príjemne, tak trochu kvetinovo. Podľa mňa sa skôr hodí na mastnejšiu pleť alebo mastnejšie oblasti tváre, pretože po nanesení začne schnúť a pleť dosť sťahuje. Kamarátka so suchou pleťou a mastnou T-zónou mi vravela, že ju na stranách tváre pri schnutí dosť ťahala. Odvtedy si ju ale dáva len na T-zónu a je to OK. 


Ďalšou nepríjemnosťou je aj nanášanie masky. Musíte mať na to čas, trpezlivosť a pre istotu staré oblečenie. Maska je dosť tekutá a steká. Aj s akou-takou praxou vždy drhnem umyvadlo a aj svoje ruky. A verte mi, že skutočne ide z rúk zle dole. Keď ju však už dostanete na tvár a schne, máte z polovice vyhrané. Z polovice preto, že ju ešte musíte dať dole.. ;-) Vo voľnom čase popri schnutí môžete desiť svoje okolie, čo je občas veľká sranda. Obzvlášť keď prišiel neočakávane môj brat a ja som mu nejako takto otvorila dvere...


Maska je zlupovacia, takže po zaschnutí "len" potiahnete. Môj prah bolesti je celkom vysoko, takže to ťahanie masky dole (občas je to ako dávať si dole z kože lepidlo) mi až tak nevadí. Ale upozorňujem tie citlivejšie z Vás, že to hlavne okolo očí môže bolieť. Nehovoria o tom, že všetky nadbytočné chĺpky na tvári si touto maskou viem vydepilovať nahladko.. :-)


Ak sa dostanete až sem a podarí sa Vám nezašpiniť polovicu kúpeľne či seba, dať si masku na tvár, umyť si ruky a stiahnuť ju, tak ste si prešli celým (celkom otravným) procesom spojeným s touto maskou. Ženy sú však kvôli kráse ochotné/zvyknuté trpieť, keď to ale stojí za to. A práve pri tejto maske si nie som istá, či to stojí za to. Nespraví z Vás žiadnu hollywoodsku hviezdu, ale niečo robí. Vybieli Vám trochu pleť, takže póry sú menej viditeľné a menej začervenané, vydepiluje Vám polovicu tváre (pozor na obočie!), čo-to z pleti vytiahne a póry dostatočne otvorí na to, aby ste Vy manuálne dočistili zvyšok. Ale stačí to za tie všetky perepetie okolo? To sa snažím zistiť už približne 15.krát, čo túto masku skúšam..


Skúsili ste už nejakú čiernu masku?

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Milujem túto masku a už mi dochádza. Prvýkrát keď som ju dostala tak to bol darček a už mam len jeden balíček. Nepošleš mi odkaz na predajcu od ktorého si ju kupovala? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj,

      neviem nájsť presne toho sellera, od ktorého som to kupovala, ale tu je iný:
      http://www.ebay.com/itm/10Pcs-Mineral-Mud-Nose-Blackhead-Pore-Cleansing-Cleaner-Removal-Membranes-Mask/301142252998?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D23930%26meid%3D8501355536059701524%26pid%3D100005%26prg%3D10200%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D141255577651&rt=nc

      Odstrániť