Nové prírastky do kozmetickej taštičky

By Unknown - júna 18, 2014

Včerajšie divadlo mi narušilo plány na písanie každodenných článkov. Musím sa však priznať, že hra bola dokonalá! Volalo sa to Šialené nožničky (áno, názov ma trošku odrádzal), ale je to detektívna komédia, v ktorej kladú otázky diváci a zároveň aj rozhodujú, kto bol/bude vrah. Čiže zakaždým prebieha časť divadla v závislosti od divákov a od ich hlasovania. My sme si zvolili za vraha predajcu starožitností a podľa toho sa príbeh potom ďalej aj odvíjal. Ako pri každej improvizácií nastalo celkom dosť úsmevných a nečakaných situácií. O to však hra bola zaujímavejšia a ja ju môžem len odporúčať. Stojí to za to.. :-)


A teraz už späť k sľubovaným nákupom kozmetiky a vecí s tým súvisiacich. Začneme však zľahka, piatimi novinkami z ebayu.


Etude House - Drawing Eye Brow

Obočie som si doteraz upravovala nejakou hnedou ceruzkou, ktorá mala tak milión rokov. Preto som sa rozhodla, že musím svoje obočie hýčkať trochu viac. A Etude House bol v tomto smere mojou prvou voľbou. Používam už takmer mesiac každý deň a môžem len chváliť. Veľmi rýchlo šplhá po rebríčku až k mojim top produktom.. :-)



Čistiaca huba na tvár

O týchto hubách sa celkom dosť v poslednom čase hovorí, a preto som sa rozhodla aj ja, že ju musím vyskúšať. Objednala som si jednu z ebay, tá mi prišla a bola som extra spokojná. Stihla som sa ňou však umyť asi len trikrát a potom mi kvôli zlému skladovaniu uschla. Pretože návod na obale odporúčal iné skladovanie ako popis na ebayi. Určite si však objednám ďalšiu..


Tony Moly - BCDation

Kamarátke prišla vzorka a bola z neho unesená. Je to vlastne bb krém, cc krém a foundation v jednom. Musím sa priznať, že ma občas multifunkčnosť modernej kozmetiky skutočne udivuje. Zatiaľ som nemala čas vyskúšať a celkom sa obávam odtieňu. Je to totiž dostupné len v dvoch odtieňoch a aj ten tmavší mi na obrázkoch prišiel bledý. Preto som si zatiaľ objednávala len 3 vzorky (pomerne veľké vzorky), takže som zvedavá.


Maybelline Color Show - Brocades

Takto tu sa musím priznať k svojej blbosti. Zháňala som túto potvorku (v zlatej), všade, kde to šlo.. Nenašla som ju v kamennej drogérií na Slovensku ani v Čechách a ani v eshopoch. A vôbec ma nenapadlo ma kuknúť sa na ebay. A čo sa nespalo, našla som ho tam za 3,50€ s bezplatnou dopravou. Tak som si ho vzala rovno v zlatej aj v červenej.. :-)



Týmto nákup kozmetiky z ebay končí a zvyšok som dostala alebo nakupúpila v kamenných predajniach. Áno, aké nezvyklé na mňa! :-) K narodeninám som dostala kupón z Yves Rocher so zľavami a darčekom. Keďže Yves Rocher mám skutočne rada, šla som si navyberať niečo nové nielen pre seba.


Yves Rocher, Hoggar - pánska toaletná voda

Mala som ju na narodeninovom letáčiku asi s 30-40% zľavou. Ovoňala som a ešte sa mi aj páčila. Tak ju musela proste zobrať pre priateľa.. Vôňa sa popisuje veľmi ťažko, ale priateľ ju nazval "oblekovou" a používa ju viac ako svoje ostatné. Ja v nej trochu cítim niečo ako sladké drievko. :-)



Yves Rocher, Crayon Eye Pencil

Doteraz sa mi z dekoratívnej kozmetiky nič v Yves Rocher nepáčilo. Mala som však zľavu aj na tú a takmer pri platení som si na kase všimla tieto ceruzky. Sú krásne pigmentované a mali zaujímavé farby.



Yves Rocher, Hydra Vegetal - gélový krém

Tak tento krémik som si nikdy nevšimla. Vždy som si kupovala len odličovacie mlieko a micelárku. Ale keď som už mala tú 40% zľavu, tak som ho musela vyskúšať. A spravila som skutočne dobre. Krém má veľmi príjemnú a ľahkú konzistenciu, stačí ho málo a krásne pleť hydratuje a vyhladzuje. Zatiaľ som si nevšimla, že by upchával póry alebo pleť zhoršoval. Skôr naopak..




Yves Rocher, sprchový gél s peelingom - lesná jahoda

A toto bol jeden z darčekov, ktorý som si z Yves odniesla. Čo sa týka peelingov, preferujem tie drsnejšie a menej krémové. Tento je až príliš jemný. Mala som si však vybrať niečo do 5€ a božsky voňal. Za peeling ho nepovažujem, ale ako sprcháč je celkom dobrý a pekne vonia.



Yves Rocher, náhrdelník

Toto bol darček k narodeninám od Yves. So swarovského elementami. Je pekný, jemný a decentný. Možno práve preto to nie je celkom môj štýl. Takže asi poputuje ďalej. :-)


Novoobjavenou značkou je pre mňa Flormar. Čítala som o tejto značke kopec recenzií, prevažne pozitívnych, a márne som sa ju snažila zohnať. Nakoniec som sa na oficiálnych stránkach dočítala, že je dostupná na Slovensku v TESCO MY na Kamennom námestí. Spravila som si teda výlet do starého mesta a nakúpila si nejaké tie laky. A neodolala som ani tieňom.


Laky sú dokonalé, tri som už stihla vyskúšať. Konečne som si kúpila aj biely lak a som z neho veľmi milo prekvapená. Dobre kryjú (okrem fialovo-modrého) už v 1.vrstve. Práve fialovo-modrý má ale dokonalú farbu, akú som zatiaľ nikde nevidela. Je fialový v tieni a na slnku hrá úžasnými modrými odleskami. Štetček sa skvele drží, tým že je pomerne dlhý. Výdrž všetkých lakov je tiež nadpriemerná, a tak sa po pár vyskúšaniach dostávajú medzi moje veľké objavy.


Mali tam aj zľavy na paletky tej istej značky a aj keď balenia nie sú na prvý pohľad zaujímavé alebo okúzľujúce, paletka je na druhý pohľad super. Má dobrú pigmentáciu a oranžovú s takouto zelenou ešte medzi tieňami nemám.





Tým však moje nákupy kozmetiky ešte stále nekončia (vravela som, že som jej tento mesiac nakúpila skutočne dosť).. Svoje narodeniny som šla oslavovať za kamarátkou k Ostrave. Má narodeniny deň predo mnou a v rámci narodeninových osláv sme sa stihli okrem vírivkovania vypariť aj do ostravského Avionu a do Sephory. Práve do 15.júna tam prebiehala akcia typu 2+1 zdarma. Aj keď som o nej nevedela, pri kase som sa dozvedela. A lak som tak mala nakoniec zadarmo.


Najviac som sa tešila do Sephory kvôli Benefitu. Je to jedna zo značiek, ktorá ma veľmi lákala. Bohužiaľ jej dostupnosť na Slovensku je veľmi biedna nielen v kamenných predajniach, ale aj na eshopoch. Netušila som ani to, že Benefit robí aj sady miniverzií svojich najväčších hviezd a najvychýrenejších produktov. Bolo teda hneď jasné, čo si kúpim. Miesto jedného produktu radšej 6 rôznych mini. Po prvej skúške všetkých produktov môžem väčšinu z nich pochváliť a asi budem vo veľkom uvažovať, čo si kúpim nabudúce. Navyše som prišla na to, že benefit sa viac oplatí z ich oficiálnych stránok, kde majú nad 125 dolárov aj medzinárodné poštovné zdarma. :-)



Vyššie som už písala, ako dlho som zháňala Brocades od Maybelline. Zlatý lak s ružovými odleskami od Ciate bol/je k nemu zatiaľ to najbližšie, čo som videla. Navyše má Ciate úplne božské balenie! A keďže som Brocades na ebayi našla až neskôr, tak som si Ciate kúpila. Teda aby som bola presnejšia, dostala som ho v rámci akcie 2+1 zadarmo.


Sephora má teraz strašne krásnu limitku Rock´in Brazil. Ten vzor a farby som si hneď zamilovala. A keby som nemala dosť bronzujúcich púdrov, riaseniek a sprcháčov, určite by som si z tejto limitky pokúpila viac vecí. Takto som to obmedzila len na linky. Z jednej strany majú ružovú linku a z druhej čiernu. Zatiaľ som skúšala len tú ružovú a jej výdrž ma mierne sklamala. Ale mohlo to byť spôsobené všeličím, tak som zvedavá na ďalšie "skúšky".


Po zaplatení som k celému nákupu dostala ešte vzorku cc krému od Sephory a vzorku toaletnej vody. CC krém som zatiaľ pozerala len farbu, ktorá sa mi celkom pozdáva. Parfém je pre mňa absolútne nevyhovujúci. Až tak, že letel hneď do koša a ja som si drhla ruky, na ktorých som ho vyskúšala...


Keď som navštívila Claire´s, tak som sa v prvom rada zamilovala do fascinátorov. Prišla som na to, že mi obzvlášť tie veľké pomerne dosť pristanú. Takže na ďalšiu svadbu asi zvolím aj jeden z takýchto doplnkov. Nakoniec som však aj v Claire´s nekupovala doplnky, ale kozmetiku. 


Pri tých výpredajoch, ktoré tam mali, sa hold nedalo odolať. Ako prvej veci som neodolala krásnej lícenke za 80Kč. Zatiaľ som nemala čas ju vyskúšať, očarila ma hlavne obalom a tým, ako vyzerá.



O maskách Montagne Jeunesse som Vám už písala. Jednu mi doniesla kamarátka z Británie a dvakrát som neverila jej účinkom. Ale keďže neodsudzujem na základe jednej zlej skúsenosti celú značku, kúpila som si aj ďalšie dve. Pri písaní tohto megadlhého článku som na sebe mala jahodové souffle a túto masku musím pochváliť. Krásne mi hydratovala pleť, úžasne voňala, mala v sebe jahodové zrniečka.. Začervenanie síce neodstránila, ale inak som spokojná..


Nakoniec som k tomu všetkému dokúpila ďalšie laky (tiež vo výpredaji) a mohli sme ísť. Pri tých davoch, čo v Claire´s boli, som sa skutočne tešila na odchod z obchodu. :-)



Nakoniec už len kozmetické darčeky, ktoré som dostala. Prvým je šampón a maska s extraktom ženšenu od značky tianDe. O tejto značke som teda zatiaľ nepočula, ale vraj konkrétne tieto produkty sú dobré.. Vyskúšame a uvidíme, už som pozerala, že sa dá táto značka zohnať aj na nejakom slovenskom eshope, takže ak sa mi zapáči, mám ju kde kupovať.. :-)



Ďalej som dostala (respektíve dostanem, pretože dnes má prísť kuriér) sadu od Marca Jacobsa Honey. Ovoniavala som ho predtým v parfumérií a od MJ sa mi najviac zapáčila práve táto vôňa..


A blížime sa na úplný koniec zoznamu kozmetických prírastkov. Jedná sa o dokonalý lak od Gabrielly Salvette Sugar Enamel, ktorý sa na Slovensku tiež veľmi ťažko zháňa, ale moje srdiečko po ňom pišťalo. A o bledomodré tiene od L´orealu.


Ak ste sa dostali až sem, skladám klobúk a tlieskam. Už len napísať tento článok a upraviť fotky zabralo veeeeeeľa času. Dúfam, že teraz budem mať na chvíľu s nakupovaním a prírastkami pokoj.. :-)


Po akej značke Vaše srdce "piští", ale nepredávajú ju u Vás? :-)

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. a ten darček od YR ti prišiel poštou alebo ti ho dali v obchode?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, všetky darčeky ti dávajú až keď prídeš osobne do predajne (aj tie sezónne dajme tomu keď nakúpiš nad 2€, 15€). Príde ti len letáčik do schránky, že ťa čaká prekvapenie na predajni a máš dajme tomu ešte zľavu na niečo.. :-)

      Odstrániť