RECENZIA: Epilátor BRAUN Silk-épil 7 7-561 Wet & Dry

By Unknown - februára 09, 2017

Doslova už niekoľko rokov pokukávam po elektrických epilátoroch. Koho by to nelákalo? Žiadna žiletka, žiadne časté holenie. Za chvíľku mať oholené celé telo a chĺpky dorastú až po 2-6 týždňoch. To je predsa malý zázrak! Žiadnu ženu snáď holenie nebaví (ak ste výnimka, tak gratulujem a ticho závidím) a myslím, že práve preto je až tak veľa metód odstraňovania chĺpkov. A keďže som už veľkú časť z nich vyskúšala (o tom sa rozpíšem nižšie), tak mi zostal "vytúžený" epilátor, ktorý mi konečne tento rok Ježiško priniesol. A teda že všetci boli poriadne prekvapení, že sa tak teším z epilátoru... :-D

Zdroj: Vlastná fotografia


Zatiaľ som skúšala "len" odstraňovanie chĺpkov pomocou žiletky, depilačného krému a voskových pásikov. O žiletke sa asi nemusím rozpisovať, tú používa alebo používala asi veľká časť z Vás. Voskové pásiky mi prídu vcelku neefektívne vzhľadom na tú bolesť. Verím, že v salóne Vám vedia na jedno "strhnutie" dať dole všetko. Bohužiaľ pri kupovaných pásikoch bola moja skúsenosť, že treba strhávanie opakovať, pokožka je podráždená a aj tak sa nepodarí "zachytiť" všetko. Skúsila som párkrát a potom už nie. Priznávam však, že som v tom možno len nenabrala potrebnú zručnosť.. :-) Depilačný krém mi spočiatku prišiel veľmi fajn. Však je to bezbolestné, nanesiete, stiahnete "škrabkou" a vybavené. Bohužiaľ je tam jedno veľké ALE. Depilačný krém odstraňuje len vrch chĺpku, aj to nie vždy celý (ak ho zle nanesiete, tak môže malý kúsok chĺpku zostať. Nohy boli po depilácii hladké, ale chĺpky dorástli veľmi rýchlo. Nehovoriac o tom, že to bolo drahšie ako žiletky a po jednom parfumovanom depilačnom kréme som mala alergickú reakciu. Určite odporúčam aj článok od Another Day with Hana (článok tu), kde je taktiež rozobraných viacero metód holenia aj recenzia na epilátor od Rowenty. A týmto celým sa dostávame k epilátorom, ktoré pomocou pinziet vytrhávajú chĺpky aj s korienkom a na môj nový prírastok - Epilátor BRAUN Silk-épil 7 7-561 Wet & Dry.

Zdroj: Vlastná fotografia
Keď si začnete hľadať vhodný epilátor a nikdy ste žiaden neskúšali, tak je to celkom fuška. Existuje snáď milióóón druhov a rozdielov. Či je epilátor do vody, či len na sucho, či má masážne hlavice, koľko má pinziet, či chladí, či je na batérie alebo adaptér, milión rôznych veľkostí a nadstavcov a tak ďalej. A keď Vás náhodou nejaký zaujme a pustíte sa do recenzií, tak sú samozrejme negatívne. Toto boli presne dôvody, prečo som sa k epilátoru dostala až teraz. Vždy som začala vyberať a nevybrala som.. Nehovoriac o tom, že ma odrádzali aj recenzie o tom, ako to neznesiteľne bolí. Keď už, tak som si chcela kúpiť "lepší" epilátor, čo aj niečo vydrží, ale zase kupovať ho, aby som ho potom mala v šuflíku? To mi tiež neprišlo ako najlepší nápad. Rovnako ako ja takmer dopadol priateľ, keď sa pustil do recenzií a chcel mi nejaký epilátor vybrať. Odvážne začal čítať modrého koníka a ako to sám nazval "siahodlhé eseje o depilácii". V konečnom dôsledku sa však nedozvedel nič, len že niektoré ženy ho používajú jedine aj s práškami proti bolesti... :-) Nakoniec som zakročila ja a ukázala som mu môj posledný "vyhliadnutý" epilátor - BRAUN Silk-épil 7 7-561 Wet & Dry. Čo sa nakoniec ukázalo ako veľmi dobrá voľba aj napriek vyššej cene (s cestovnou taštičkou a darčekovom balení stál 120€, bez týchto "vymožeností" stojí cca 100€).

Zdroj: Vlastná fotografia
Epilátor sa dá použiť nasucho ako aj namokro v sprche, čo obzvlášť pre začiatočníkov ako som ja odporúčam. Voda dosť výrazne zmierňuje tú bolesť (hovorí sa síce o bolesti, ale vážne to až tak zlé nie je a za tie dlhé týždne bez holenia to aspoň mne stojí). Zároveň sa mi skvele osvedčilo aj svetlo, ktoré má epilátor na sebe. Krásne vie nasvietiť nohy pod takým uhlom, že akurát vidíte, kde nejaký chĺpok navyše zostal. Na jedno nabitie vydrží približne 3 použitia. Má 2 rýchlostné stupne, ten vyšší som využívala najmä pri doholovaní nôh, keď už tam tých chĺpkov veľa nezostalo. Teraz s odstupom času už používam najmä vyšší stupeň, pretože ten pomalší viac bolí (cítite, ako Vám vytrhne každý jeden chĺpok, kdežto pri vyššej rýchlosti aj chĺpok vytrhne rýchlejšie). Dokonca už zvládam aj podpazušie od začiatku na vyššom stupni. Zároveň balenie epilátoru obsahuje aj rôzne nadstavce na zastrihávanie, s menšou plochou, na tvár a citlivejšie partie. Zatiaľ som teda tie nadstavce používala len minimálne, takže si myslím, že keby tam neboli, mne osobne by to nechýbalo. Verím však, že niekoho to môže vyhovovať viac napríklad s menšou plochou (menej chĺpkov sa trhá naraz a tým pádom to menej bolí - ale zase dlhšie trvá).

Zdroj: Vlastná fotografia
Prvé použitie bolo drastické. Skúsila som nasucho to len na kúsku nohy pri členku a takmer som ten epilátor odhodila. Sakramentsky to bolelo.! Neskôr som sa však od skúsenejšej kamarátky dozvedela, že pri členkoch to bolí najviac. A tak som sa odhodlala pre druhý pokus, tentokrát pod sprchou a začínala som od kolien smerom dole. Zo začiatku si musíte na ten pocit proste zvyknúť. Nehovoriac o tom, že keď máte chĺpky "nahusto" a vytrhne Vám naraz veeeľa chĺpkov, tak to bolí viac ako keď to potom "dohoľujete" a kde-tu Vám vytrhne chĺpok. Dalo sa to však vydržať, dokonca som si dala aj rýchlostný stupeň dva a skúšala to síce v sprche, ale nie pod prúdom vody. Bolo to v pohode a ako som sa dočítala u blogerky "Life in Pictures by Lu" (článok tu), tak nie som jediná, ktorej voda epiláciu značne spríjemňuje. Je to pocit, akoby ste sa škrabkali nechtami, občas ako vytrhnutý chĺpok pinzetou. Frajera som donútila to tiež skúsiť (aby vedel, čo všetko sú ženy ochotná "zvládnuť" pre krásu) a jeho to vôbec nebolelo! Ani trochu! Čiže asi záleží, aký máte prah citlivosti.

Zdroj: Vlastná fotografia
Na tretie použitie som sa do nôh už pustila bezproblému aj bez vody a aj okolo členkov to bolo "v pohode". Holila som sa asi po 2 a pol týždni, takže mi na nohách ešte ani nestihli narásť poriadne chĺpky, len pár som ich mala, ktoré asi ako malé epilátor pri prvom holení nezachytil. Tak som to preventívne prebehla. A na moje veľké prekvapenie a pod prúdom vody som sa pustila aj do podpazušia. Nebolo to až tak zlé, ako som očakávala. Opäť platí, že čím viac chĺpkov, tak tým horšie. Ku koncu už som si zvládla podpazušie doholiť aj mimo vody. A len sa kochám tým, aké ho mám pekné. Nehovoriac o tom, že aj sprejový antiperspirant nejako "lepšie" účinkuje, keď sú tie chĺpky úplne preč. Neviem, ako je to možné, ale tak ako mi väčšinou spreje nestačia, tak po epilácii ich môžem používať miesto tých tuhých (čo je určite tiež plus, keďže tie tuhé obsahujú vraj viac olova a sú škodlivejšie). Po každom holení som si spravila peeling a chĺpky mi zatiaľ ani raz nezarástli. Zároveň som si všimla, že mi ich rastie omnoho menej, sú menej husté a aj samotná epilácia menej bolestivá.

Zdroj: Vlastná fotografia
Záverom môžem len povedať, že to bola veľmi dobrá investícia a už teraz som z epilátoru nadšená (nechápem, že som sa na to nedala skôr!). Tento môj je skvelý najmä vďaka masážnej hlavici, používaniu vo vode, pomerne rýchlemu vytrhávaniu, svetlu a výdrži. Odporúčala by som Vám ho, ale dosť závisí, ako veľmi ste citlivé a koľko ste ochotné "pretrpieť pre krásu". Čo som však čítala recenzie na rôznych eshopoch, tak mal aj u iných používateliek veľmi dobré hodnotenie (Alza 4,9/5) aj oproti ich predchádzajúcim epilátorom. Ak sa teda nebojíte trošky bolesti a stálo by Vám to za zahodenie žiletky, tak tento epilátor ako Váš prvý rozhodne odporúčam.

Ak by Vás zaujímala skôr epilácia tváre ako tela, tak odporúčam článok na epilátor tváre značky Braun Face 830 s čistiacou kefkou na tvár na blogu Buď krásna, buď in (článok nájdete tu).

Akú metódu odstraňovania chĺpkov máte najradšej? Aké bolo Vaše prvé použitie epilátoru?

  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. musím pochváľiť článok ako taký ale hlavne sa mi veľmi páčia fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, aj keď teda väčšinu práce odvádza zrkadlovka.. :-)

      Odstrániť
  2. Moc pekný článok! Istý a pomerne aj dlhý čas som používala i ja epilátor, no keďže mi po ňom veľmi zarastali chĺpky a tvorili sa mi vyrážky, tak som prešla opäť na žiletky. Síce je to s nimi otravné, no aspoň ma netrápi zarastanie a zapálené miesta na pokožke.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite odporúčam vyskúšať peeling.. :-) Vždy po holení si vypeelingujem celé telo a ešte mi žiaden chĺpok našťastie nezarástol...

      Odstrániť
  3. Epilátor jsem dostala kdysi k Vánocům a použila ho jen párkrát a musím přiznat, že to pro mě byl spíš nástroj k mučení:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na bolesť pomáha znížiť rýchlosť epilácie :)

      Odstrániť
  4. Super článok aj ja som výhody a nevýhody tohto epilátora spisovala na web. Síce mám ešte dva trochu lepší favoritov, ale bezpochyby je toto taky bezchybný "stroj".

    OdpovedaťOdstrániť